loader

turk tarihi nedir

Sakalar-38

Sakalar-38

Sakalar kendilerinden sonra gelen hangi kavimlere benzemektedir? Bu benzerliklerin etnik veya sosyolojik bir sürekliliği var mıdır? İşte buradan başlayarak Sakaları nasıl bilirdiniz sorusuna cevap arayacağız. Toplumun kimliğini..

Sakalar-37

Sakalar-37

Batı Türkleri Oğuzlar bu konuda hiçbir örnek veremediler. Şimdi bir şeye dikkat çekiyorum: Afrasyab’ın Alp Er Tonga olduğunu Karahanlılar biliyor, Uygurlar biliyor da Oğuzlar yani Anadolu Türkleri bilmiyor. Neden?

Sakalar-36

Sakalar-36 "Ali YILDIZ"

Buna göre destani şahsiyet İran Hükümdarı Minuçihr ölmeden önce oğlu Nevzer’e bazı nasihatlerde bulundu. “Ey oğul, başın sıkışınca Zal’den ve Sam’dan yardım iste. Zal’in kökünden çıkacak genç ağaçtan dallar ve budak..

Saka-Massaget-Türk-34

Saka-Massaget-Türk-34

Kendi tarihimize ait bilgileri başka kaynaklardan öğrenince kafamız karışıp, bu üçlemenin hangisi gerçek, hangisi efsane onları anlamakta güçlük çekiyoruz. Neyse ki eleştirilse bile hissiyatımız bize bazı ipuçları veriyor.

Saka-Sak-İskit-Türk- 32

Saka-Sak-İskit-Türk- 32

2007 yılında Ant Türk Ocağı’ndan bir grupla yaptığımız Gagavuzya gezimizin sonlarında, Gagavuzya’dan çıkıp Moldova Başkenti Kişinev’de Mileşti Mici adında bir yeraltı mahzenine indik. Burası aslında yıllar önce..

Saka- Sakavu- Sagay- Sakalı- Saganiyan- Osman Turan- Türk

Saka- Sakavu- Sagay- Sakalı- Saganiyan- Osman Turan- Türk

Sultan Mehmet Tapar tahta geçince Çavlı Sakavu ondan korktu. Sultan, Emir Mevdûd b. Altuntekin'i Çavh'nın üzerine gönderdi, fakat Çavlı ondan ka¬çıp bir yere kapandı. Mevdûd onu seki..

Saka-Sak-İran-Aryanlar-Aryenlerın Ortaya Çıkışı-Türk-28

Saka-Sak-İran-Aryanlar-Aryenlerın Ortaya Çıkışı-Türk-28

İran yaylalarından birlikte hareket eden “R” benzeşik gen grubundan bir kısım insanlar yarı yolda onlardan ayrılarak, Hazarın doğusunda günümüzdeki Mangışlak-Horezm üzerinden..